Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Slani Rolat»Praznični ćureći rolat

Praznični ćureći rolat

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032573k253
Praznični ćureći rolat
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Najukusniji predlog smo začuvali za najspecijalniji praznik - probajte ovaj neponovljivi praznični, ćureći rolat"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 4 komada, od buta
  • senf
  • sos vorčester - 2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • pečurke - 4 komada
  • gauda - 80 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće šnicle lagano izlupajte i pospite solju. Nakon toga namažite pastom pripremljenom od senfa, sosa Vorčester i bibera.

Začinjeno meso stavite u frižider na oko dva sata da može lepo da upije mirise.

Nakon toga u svaku šniclu stavite po jedan isečen krastavac, pečurku, isečenu na kriške i krišku gaude.

Rolate stavite u namazan pleh, a na svaki stavite po komadić maslaca.

Sa strane, pored rolata možete stavite krompir ili pečurke kao dodatak. U mom slučaju su pečurke sa malo pavlake. Rolate pecite u rerni na 200 stepeni.

Da ne bi izgorelo odozgo mnogo brzo, u početku pečenja možete pokriti aluminijumskom folijom.

Praznični ćureći rolat je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: