Način pripreme
Razvucite testo i isecite ga na pravougaonike. Poređajte ih u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje.
Pecite dok ne dobije braon boju u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite pleh iz rerne i ostavite ih da se ohlade.
Ugrejte sveže mleko u posudi za kuvanje, prethodno odvojte 1/2 šolje. Sipajte skrobu odvojeno mleko i mešajte dok se potpuno ne rastvori.
Dodajte šećer u mleko i lagano sipajte rastvoreni skrob. Mešajte neprestano žicom dok se krem ne zgusne i skinite posudu sa vatre.
Ostavite na kratko da se ohladi. Dodajte mekani maslac i mutite mikserom dok ne dobijete mekan krem. Dodajte kondenzovano mleko i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte sitno iseckane banane i promešajte. Pažljivo isecite pogačice od lisnatog testa oštrim nožem po i dužini po sredini.
Napunite ih kremom i poređajte u odgovarajući poslužavnik. Prelijte ih obilno topingom od jagoda.