Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od lisnatog testa sa kremom

Korneti od lisnatog testa sa kremom

Korneti od lisnatog testa sa kremom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Korneti od lisnatog testa sa jedinstveno ukusnim kremom koji se topi u ustima Ne možemo da odolimo, priznajemo"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1/2 kg
  • krem - dr. Oetker /kajsija/ sa kiselim mlekom, 1 kesica
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite lisnato testo i isecite ga na tanke trakice.

Na metalne kalupe uvijte trakice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite ih u ugrejanoj rerni dok ne dobiju zlatnu boju.

Pripremite krem tako što umutite suvu smesu sa hladnim svežim mlekom. Dodajte kiselo mleko i mešajte dok krem ne bude gotov.

Hladne kornete napunite kremom i potopite u kokosovo brašno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: