Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Korpice»Korpice od lisnatog testa sa musom od sireva

Korpice od lisnatog testa sa musom od sireva

Korpice od lisnatog testa sa musom od sireva
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
35
"Korpe od lisnatog testa sa musom od sireva - ukusne, impresivne i stvaraju praznično raspoloženje za stolom!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • pasta od maslina - 50 g
  • krem sir - 175 g, Philadelphia
  • mirođija - 1 veza
  • beli luk - 3 čena
  • krem sir - 200 g, sa niskim sadržajem masti
  • topljeni sir - 140 g
  • žumance - 4 komada
  • dekoracija
  • krastavac - 1 komad
  • masline - bez koštica
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo odmrznuto lisnato testo i razvlačimo ga oklagijom, posipamo sa malo brašna da se oklagija ne zalepi.

Isecite krugove čašom za vodu ili teglom sa malim otvorom. Zatim umutimo žumanca. Uzimamo po dva kruga, jedan premažemo žumancetom, a drugom uz pomoć male kapice ili u mom slučaju poklopca od ulja, isečemo sredinu.

Stavljamo na krug namazan žumancetom i takođe ga premažemo. Korpice poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i nauljen sa malo maslinovog ulja. Tako nastavljamo dok nam ne ponestane testa. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porastu i ne dobiju zlatnu boju.

Nakon što su sve korpice spremne, ostavljamo ih na stranu da se ohlade. Za to vreme pravimo fil tako što u posudu stavimo sir i pastu od maslina. Oljuštimo beli luk i izgnječimo ga pomoću prese za beli luk i dodajemo u smesu.

Mirođiju sitno iseckamo i dodajemo i nju. Sve dobro promešamo. Nakon što se korpice ohlade, sredinu prstom gurnemo unutra i punimo filom, a možete koristiti i kesu, ali može i kašikom.

Da biste napravili ruže od krastavca, nabavite oštrač za povrće. Isti je kao onaj za olovke, ali veći. Zalepite ruže na lisnate korpice, u svaku stavite po jednu maslinu i grančicu mirođije i gotovi ste! Ovo predjelo ide uz svako piće, tako da prijatno i nazdravlje!

Korpe od lisnatog testa sa musom od sireva - ukusne, impresivne i stvaraju praznično raspoloženje za stolom!

Ako vam se sviđa ovaj recept, pogledajte druge ukusne ideje za lisnato pecivo i pite od lisnatog testa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: