Način pripreme
Napravite krem tako što u kaserolu sipate polovinu krema sa šećerom, maslacem i vanilom.
Stavite na vatru i ostavite da provri.
U posudi umutite jaja sa brašnom i preostalim mlekom tako da nema grudvica od brašna.
Čim mleko provri počnite da dodajete smesu od jaja, lagano i uz neprestano mešanje, pazite da se ne uhvati po dnu i ne zagori.
Kuvajte i energično mešajte krem dok ne dobijete gust i gladak krem.
Sklonite kaserolu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Uzmite lisnato testo i podelite na dva dela.
Svaki deo isecite na pravougaonike veličine po želji ili kockice. Uzmite oklagiju i pređite preko svakog parčeta, sa strane uvijte ivice i viljuškom probodite po dnu testa.
Tako se testo neće podići, savijeni krajevi će se nadići malo i stvoriće nešto kao zaštitne zidove da krem ne bi izašao.
Ponovite proceduru sa svim delovima test, nakon toga u sredinu svakog stavite od krema.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite u rernu na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Gotove pogačice sa kremom ostavite da se ohlde i pospite kokosovim brašnom.