Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Pita-burek sa korama pečenim u peći

Pita-burek sa korama pečenim u peći

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Pita-burek sa korama pečenim u peći
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
04/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Da li imate omiljeni recept za pitu-burek?"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 600 g, pečene u peći
  • sir - 300 g /ne mnogo slan/
  • maslac - 200 g
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Razvucite kore. Pleh, sa dnom koje se ne lepi namažite maslacem.

Isecite kore na dva dela po sredini ako su velike. Svaki list potopite u hladnu vodu. Pospite mrvljenim sirom jedan kraj i uvijte u rolat. Radite brzo.

Poređajte rolate u namazan pleh i oblkujte burek.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnobraon boju.

Ugrejte oko 250 ml vode dok ne provri. Dodajte maslac. Mešajte dok se ne rastopi.

Ravnomerno prelijte burek tečnošću. Pecite dok tečnost ne ispari.

Pre nego što bude gotov, pospite burek rendanim kačkavaljem i pecite dok se ne rastopi.

Gotov burek pokrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: