Burek sa okupanim korama

21/03/2018
"Da li znate od kada tražimo recept za burek sa okupanim korama, da li smo sada zaslužili dva parčeta "
Priprema90 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno150 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 328
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 supena kašika
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • voda - 1 šolja, topla
  • brašno - koliko je potrebno
  • ulje - 200 g
  • sir - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte i umutite jaja sa solju, uljem, sirćetom i toplom vodom. U etapama u njih dodajte prosejano brašno i mešajte, zamesite meko testo.

Podelite testo na 10 loptica, od kojih dve treba da budu malo veće, uvijte u čistu krpu i ostavite tako 30 minuta.

Oklagijom razvijte 8 malih loptica na tanke kore i poređajte jednu na drugu, između stavite malo brašna da se ne lepe.

Napunite veliku šerpu vodom i posolite po ukusu, stavite je na vatru da provri. Napunite drugu veliku šerpu hladnom vodom.

Iscite kore na kvadrate i stavljajte list po list u vrelu vodu, Kad voda ponovo provri, procedite je i stavite kuvane listove u hladnu vodu, promešajte.

Kore procedite u đevđiru i ostavite ih da se ocede. Ugrejte ulje i ostavite da se ohladi, a sir izmrvite.

Stavite 3 supene kašike ulja na dno pleha. Razvijte jednu od dve preostale lopte na koru, veću od dna pleha. Stavite list u pleh, ivice treba da vire iz pleha.

Pospite sirom i počnite da ređate kuvane listove - list po list, i na svaki red listova stavljajte sir i polijte ga sa 3 supene kašike ulje, i tako dok ne potrošite listove, završite sirom.

Prekolopite ivice donje kore i drugu razvijte drugu loptu na koru, njom uvijte burek, podvijte krajeve sa strane. Odozgo sipajte preostalo ulje i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni, pecite oko jedan sat.

Izvadite pleh i naprskajte gornji list vodom, uvijte čistom krpom da se popari.

Veoma ukusan burek sa kuvanim korama, mek i sočan, prosto izuzetan!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar