Način pripreme
U posudi pomešajte i umutite jaja sa solju, uljem, sirćetom i toplom vodom. U etapama u njih dodajte prosejano brašno i mešajte, zamesite meko testo.
Podelite testo na 10 loptica, od kojih dve treba da budu malo veće, uvijte u čistu krpu i ostavite tako 30 minuta.
Oklagijom razvijte 8 malih loptica na tanke kore i poređajte jednu na drugu, između stavite malo brašna da se ne lepe.
Napunite veliku šerpu vodom i posolite po ukusu, stavite je na vatru da provri. Napunite drugu veliku šerpu hladnom vodom.
Iscite kore na kvadrate i stavljajte list po list u vrelu vodu, Kad voda ponovo provri, procedite je i stavite kuvane listove u hladnu vodu, promešajte.
Kore procedite u đevđiru i ostavite ih da se ocede. Ugrejte ulje i ostavite da se ohladi, a sir izmrvite.
Stavite 3 supene kašike ulja na dno pleha. Razvijte jednu od dve preostale lopte na koru, veću od dna pleha. Stavite list u pleh, ivice treba da vire iz pleha.
Pospite sirom i počnite da ređate kuvane listove - list po list, i na svaki red listova stavljajte sir i polijte ga sa 3 supene kašike ulje, i tako dok ne potrošite listove, završite sirom.
Prekolopite ivice donje kore i drugu razvijte drugu loptu na koru, njom uvijte burek, podvijte krajeve sa strane. Odozgo sipajte preostalo ulje i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni, pecite oko jedan sat.
Izvadite pleh i naprskajte gornji list vodom, uvijte čistom krpom da se popari.
Veoma ukusan burek sa kuvanim korama, mek i sočan, prosto izuzetan!