Način pripreme
Uključite rernu na 200 stepeni, dok se ne ugreje vi ćete biti gotovi sa pravljenjem.
Pomešajte sve sastojke za nadev u posudi, ozvmrvite sir, a kačkavalj izrendajte, dobro promešajte dok se ne dboije homogena smesa.
Uzmite 3 kore, uvijte ih u rolat i uz pomoć makaza isecite u smesu za nadev.
Preostale kore poređajte u pleh, prečnika 30 cm, namazan sa malo ulja, krajeve ostavite da vise iz pleha, a između svakog lista četkom posipate prethodno napravljenu smesu od ulja i limunade.
Kad potrošite kore sipajte smesu u pleh, poravnajte i pokrijte delovima koji vise (kao poklopac).
Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite oko 30 minuta odk ne dobije zlatnobraon boju. Gotovu pitu izvadite i odozgo je lepo namažite maslacem. Veoma je brza i neodoljivo ukusna pita-burek.