Način pripreme
Sastojci su za veliku dozu. Ako želite manji broj keksića smanjite količinu sastojaka na pola.
Pomešajte sve sastojke u posudi i zamesite glatko i elastično testo. Napravite fitilje od testa, podelite ga na 24 dela i oblikujte fitilje od testa. Poređajte loptice u pleh i pokrijte čistom krpom. Ostavite da odstoji oko pola sata.
Napravite šećerni sirup tako što pomešate sasojke za sirup i kuvajte. Pospite 12 lopti sa skrobom. Razvucite četiri lopte posebno na tanke listove, u međuvremenu posipajte skrobom.
Stavite četiri tanke kore jednu preko druge i ponovo razvucite tanak list uz pomoć čaše isecite krugove. U svaki krug stavite tucane orahe. Presavijte na dva dela /nije potrebno da pritiskate krajeve/ i poređajte u pleh.
Odozgo ih namažite rastopljenim maslacem. Pecite u ugrejanoj rerni na 190 stepeni, pazite da ne zagore. Dovoljno je da se dobije lepa boja. Uradite isto i sa preostaim testom. Od ostatka testa možete oblikovati loptice, stavite orah i ispecite.
Gotove keksiće potopite u šećerni preliv /hadan preliv-topli keksići/. Ostavite tako dok ne upiju preliv.