Način pripreme
U posudi se umuti jaje sa šećerom u prahu, dodaje se mekani maslac, kiselo mleko, prstohvat soli i vanila. Dodaje se prosejano brašno i zamesi se meko testo.
Uzimamo testo i pravimo loptice veličine lešnika. Koristi se presa sa kalupima za oraščiće, koja se prethodno ugreva. Oraščići se peku sa obe strane, presa se okreće do svetlobraon boje.
Krem se pripremi tako što se ugreva polovina svežeg mleka i krisatal šećera. U njega se dodaje preostača količina mleka i brašna. Meša se polako dok se ne zgusne.
Odvojeno se umuti mekani maslac i šećer u prahu. Dodaje se i jedna vanila i esencija ruma za aromu. U krem od maslaca se dodaje po malo ohlađen mlečni krem, uz neprestano mešanje.
Kremom se pune hladne ljuske oraha od testa i zalepe se po dve, da se dobiju celi orasi. Kolačići se ostavljaju da odstoje bar na jednu noć da omekšaju.