Šnicle s prazilukom

DayaDaya
Početnik
11338
Šnicle s prazilukom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Zimska klasika - šnicle s prazilukom - nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada
  • biber
  • so
  • beli luk - 1 kašika, u prahu
  • praziluk - 2 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • voda - 1/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Začini se pomešaju u jednoj posudi.

Pažljivo se jedna po jedna šnicla pospe začinima i poređaju se jedna na drugu, da upiju više, pre nego što se izdinstaju.

Dok šnicle stoje u začinima, uzmite praziluk i isecite ga na sitno.

Isto uradite i sa šargarepama (možete i da ih narendate). U blago podmazanu posudu za pečenje stavljaju se praziluk i šargarepe.

Preko njih se poređaju šnicle. Pažljivo se sipa voda tek toliko da se ne zalepi jelo.

Stavlja se folija preko posude za pečenje, da se izdnistaju povrće i šnicle. Peče se na 180 stepeni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: