Pita sa bundevom i čokoladom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69603
05/01/2018
"Svaka baka treba da zna kako se sprema bundevara sa čokoladom, jer je deca jednostavno obožavaju "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano371
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (400 g)
  • ulje - 1 šolja, za mazanje kora
  • bundeva - 700 g, narendana
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 kašika
  • narendana čokolada - 50 g
  • pomorandže - kora od 1 pomorandže, narendana
  • orasi - 200 g, mleveni
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju šećer, cimet, mleveni orasi, narendana čokolada.

Uzima se jedna kora, posipa se uljem, preko nje ide druga kora s malo ulja. Na usku stranu se stavlja narendana tikva i cela kora se posipa šećernom smesom s čokoladom.

Odozgo se narenda i malo pomorandžine kore. Uvija se rolat i poređa se u široku posudu za pečenje. Tako se oforme i ostale kore.

Iseče se na parčiće i posipa se uljem po razrezima. Pita se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta dok ne postane zlatasta. Izvadi se i kad se ohladi posipa se šećerom u prahu i vanilom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar