Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Meso sa povrćem u šerpi

Meso sa povrćem u šerpi

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Meso sa povrćem u šerpi
Fotografije: Mariana
1 / 2
06/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"I da znate - povrće je najkorisnije i najbolje se usvoji kada se kombinuje sa mesom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 4 kg, masnije
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • zelena papričica - 1 komad
  • pečurke - 3 komada
  • vino - 1 šolja
  • ulje - 2/3 šolje
  • lovorov list - 1 komad
  • čubar - 2 prstohvata, suv
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na ringlu stavljamo ulje da se dobro zagreje. Isečemo na zalogaje svinjsko meso. Isperemo ga vodom.

Stavljamo meso u vrelo ulje da se zaprži, koristeći masnije meso. Često mešamo. Očistimo pečurke i papričicu.

Za to vreme isečemo papričicu na parčiće i pečurke na parčiće po dužini.

Dodajemo i njih. Mnogo dobro promešamo. Začinjavamo solju i biberom po ukusu.

Dodajemo čubar i lovorov list za ukus i aromu. Kada propržimo sastojke dodajemo vino i stavljamo na tihu vatru sa zatvorenim poklopcem da se krčka.

Kuvamo dok ne ostane na masnoći. Jedemo uz čašu vina. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: