Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Meso sa krompirom i povrćem u đuvečari

Meso sa krompirom i povrćem u đuvečari

Sophie ZidarovaSophie Zidarova
Početnik
5221
Meso sa krompirom i povrćem u đuvečari
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
280 min.
Porcije
10
"Toliko lako i toliko ukusno - e ovako volimo da kuvamo"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • pečurke - 350 g šampinjoni
  • pileće grudi - 450 g
  • svinjsko meso - 600 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje
  • majčina dušica
  • biber
  • so
  • senf
  • pivo
  • aleva paprika
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i sečemo na krupne kocke. Stavljamo u posudu i posipamo začinima po ukusu. Stavljamo jednu kašiku senfa, maggi sos i malo piva. Promešamo i ostavimo tako, dok priremamo povrće.

Oljuštimo krompir i sečemo ga. Na isti način i šargarepu, paprike, luk i pečurke. Stavljamo na dno luk, posle šargarepu, meso, krompir, paprike i promešamo. Zatvaramo glinenu posudu i pečemo na slaboj vatri oko 3-4 sata.

Preporučujemo da s vremena na vreme povećavate temperaturu i proveravate jelo, da bi se krompir brže ispekao.

Nakon 4 sata jelo je gotovo, servirajte sa čašom vina ili piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: