Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Kiseli kupus sa povrćem u šerpi

Kiseli kupus sa povrćem u šerpi

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Kiseli kupus sa povrćem u šerpi
Fotografije: Mariana
1 / 5
06/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ako vam ostane kiseli kupus mi imamo jednu sjajnu ideju šta da radite sa njim"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • voda - 2 šolje, topla
  • ulje - 100 ml
  • biber - mleveni, po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica, blago ljuta
  • pirinač - 1 šolja, beli, krupnog zrna
  • luk - 1 mala glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu malo glavicu kiselog kupusa. Sečemo je na dve polovine i posle opet po redini, da nam bude lakše da je sečemo nakon toga.

Sečemo kiseli kupus na lente (ne mnogo duge). Stavljamo ih u posudu, U veliku šerpu na ringlu stavljamo ulje da se zagreje. Sečemo jednu malu glavicu starog luka na sitno, koji smo prethodno očistili.

Dinstamo luk u ulju. Operemo i očistimo pirinač. Koristimo beli krupniji pirinač. Stavljamo pirinač unutra i mešamo. Treba da postane prozračan.

Isečeni kupus se stavlja unutra i meša se. Dodajemo biber po ukusu. Stavljamo i alevu papriku i mešamo sve veoma dobro.

Na kraju stavljamo toplu vodu. Promešamo. Poklapamo jelo i smanjujemo ringlu na tiho da se jelo kuva.

Kad je već gotovo sipamo ga vruće u tanjir i jedemo sa hlebom ili dvopekom.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: