Način pripreme
Uzimamo jednu malo glavicu kiselog kupusa. Sečemo je na dve polovine i posle opet po redini, da nam bude lakše da je sečemo nakon toga.
Sečemo kiseli kupus na lente (ne mnogo duge). Stavljamo ih u posudu, U veliku šerpu na ringlu stavljamo ulje da se zagreje. Sečemo jednu malu glavicu starog luka na sitno, koji smo prethodno očistili.
Dinstamo luk u ulju. Operemo i očistimo pirinač. Koristimo beli krupniji pirinač. Stavljamo pirinač unutra i mešamo. Treba da postane prozračan.
Isečeni kupus se stavlja unutra i meša se. Dodajemo biber po ukusu. Stavljamo i alevu papriku i mešamo sve veoma dobro.
Na kraju stavljamo toplu vodu. Promešamo. Poklapamo jelo i smanjujemo ringlu na tiho da se jelo kuva.
Kad je već gotovo sipamo ga vruće u tanjir i jedemo sa hlebom ili dvopekom.
Nek vam je slatko!