Slano pecivo sa vinom

05/01/2018
"Nemojte popiti svo vino, zato što treba da ostane malo i za slano pecivo "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 590
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • ulje - 4 kafene šolje
  • belo vino - 2 vinske čaše
  • so - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo ulje, vino i so. Promešamo smesu i u nju postepeno dodajemo brašno. Zamesimo umereno tvrdo testo, podelimo na 4 dela.

Svaki od njih razvučemo i uvijamo u rolat, nakon toga ga sečemo na komade.

Namažemo ih umućenim jajetom, pospemo susamom i pečemo na oko 200 stepeni dok ne dobiju bledo-krem boju.

Ne dodajemo sastojke za nadolaženje testa, vino igra tu ulogu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar