Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slano pecivo sa susamom

Slano pecivo sa susamom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Slano pecivo sa susamom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Domaće prirpemljeno slano pecivo sa susamom je idealno ukusno jelo za grickanje tokom celog dana"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • sveže mleko - 7 - 8 supenih kašika, velikih
  • amonijačna soda - 2 kesica
  • so - 1 ½ kašičice
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 500 g
  • sir - 150 g, izmrvljen po želji
  • susam - za posiapnje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite maslac sa solju i šećerom i dodajte kašiku po kašiku svežeg mleka, smenjujte sa brašnom i sodom. Na kraju po želji pomešajte testo sa mrvljenim sirom.

Zamešeno testo ostavite u pokrivenoj posudi u frižideru na 2-3 sata. Nakon toga odvojite na loptice, razvucite na debljinu oko 5 mm i isecite slano pecivo.

Gotovo slano pecivo poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Namažite ga umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Neprijatni miris amonijačne sode se oseća samo za vreme pečenja, ali nakon toga se neće osetiti u ukusu slanog peciva sa susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: