Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Posna lenja pita sa jabukama i grizom

Posna lenja pita sa jabukama i grizom

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Posna lenja pita sa jabukama i grizom
Fotografije: Vanjica
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Vrlo jednostavna za pravljenje, a neverovatno ukusna posna lenja pita sa jabukama i grizom"

Potrebni sastojci

  • brašna - 2 šolje
  • griz - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • prašaka za pecivo - 1 kesica
  • šećer u prahu - 100 g, za posipanje
  • Fil
  • jabuke - 1, 5 kg
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 kašičica
  • kora od limuna - 1 kom.
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre treba napraviti fi, l tako što ćemo narendati jabuke, dodati šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešati i ostaviti.

U posudu staviti brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve izmešati varjačom. Od te smese izvaditi jednu šolju praškaste smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipati polovinu mase koja je ostala u vangli. Potapkati rukom da se izjednači.

Preko toga staviti polovinu fila. Na to izručiti ostatak mase iz vangle i poravnati. Preko opet staviti drugu polovinu fila.

Na kraju, masom iz šolje posuti i prekriti fil i ostaviti da stoji 10 minuta.

Peći 40 minuta na 200 stepeni. Kada je pečeno, posuti prah šećerom, pokriti krpom i ostaviti do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i testo omekšalo i povezalo se sa filom.

Ja sam sastojke pomešala sa kiselom vodom, posto nisu napisali kako ide dalje.

Prijatno uz posnu lenju pitu sa jabukama i grizom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: