Način pripreme
Kvasac razmutite sa šljom mlakog mleka. Dodajte 2-3 kašike brašna, 2 kašike šećera i so. Kada kvasac naraste, dodajte jaja koja ste pomešali sa šećerom, preostalo mlako mleko i otopljeni maslac, rum i vanilin šećer.
Dodajte narendanu koru limuna. Promešajte smesu i polako dodajte brašno, tako da u početku mešate kašikom, a zatim da mesite.
Zamesite meko i glatko testo. Premažite maslacem i pokrijte. Ostavite ga da naraste /oko 2-3 sata/.
Dobijeno testo podelite na lopte. Lopte razvijte u kore, pa svaku koru isecite na trougao i uvijte u kiflice. Premažite žumancetom i posipajte preko šećerom.
Ostavite kiflice da narastu i udvostriče veličinu. Pecite ih u rerni sa umerenom temperaturom dok ne budu gotove.