Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ordever»Sicilijanski arančini

Sicilijanski arančini

Sicilijanski arančini3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Zbog ovako ukusnih jela, vredi da čovek poželi da ima, ne jedan, nego dva želuca"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • parmezan - 1 šolja, izrendan
  • jaja - 3 komada
  • prezle
  • so
  • mocarela - 125 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i skuvajte pirinač dok ne omekša. Ocedite vodu ako je ima. Ostavite da se ohladi.

Začinite solju i razbijte dva jajeta. Promešajte i dodajte rendani parmezan.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju do umerene temperature.

Od smese oblikujte loptice. U sredinu svake stavite komadić mocarele.

Umutite preostala dva jajeta u posudi. Svaku loptu potopite u jaje, a nakon toga u prezle.

Pržite ćuftice od pirinča dok ne dobiju zlatnu boju. Ocedite iz masti tako što ih poređate na ubrus.

Arančine servirajte dok su još topli sa odgovarajućom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: