Način pripreme
Prvo rastvaramo kvasac u mleku, po želji možemo dodati prstohvat šećera.
Prosejemo brašno i sipamo kvasac u njega, dodajemo i ulje, i zamesimo testo.
Ostavljamo da nadođe na toplom oko 2 sata, pokrivemo vlažnom krpom.
Kad bude gotovo, podelimo ga na jednake delove i od svakog razvučemo koru, trudimo se da bude tanka. Namažemo je pastom od paradajza, pireom ili ljutenicom, stavljamo obilno masline, koje smo sitno iseckli i odvojili od koštica.
Isečemo i beli luk sitno, i obilno pospipamo koru. Uvijamo je i pravimo puževe, gledamo da sve ivice ostanu dole.
Ponovo posipamo belim luukom i namažemo uljem i malo vode.
Da bi lepše izgledali možemo da zabodemo na vrh po jednu maslinu. I tako u sve hlepčiće.
Pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta.