Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinčane kuglice Arančini sa Sicilije

Pirinčane kuglice Arančini sa Sicilije

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
591112715
Pirinčane kuglice Arančini sa Sicilije
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
24/03/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Pirinčane kuglice Arančini sa Sicilije sa sos paradajzom i uživamo u životu i njegovim ukusima"

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepe - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • goveđe mleveno meso - 300 g
  • bujon od povrća - 100 ml
  • sok od paradajza - 200 ml
  • zamrznuti grašak - 200 g
  • so
  • crni biber
  • Za rižoto
  • luk - 1 glavica
  • bujon od povrća - 700 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • rižoto sa pirinčem - 500 g
  • belo vino - 150 ml
  • parmezan - 70 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • Za pohovanje
  • jaja - 3 komada
  • so
  • crni biber
  • prezle - 300 g
  • brašno - 140 g
  • Za sos
  • paradajz - 1 komad
  • celer - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • peršn - svež
  • sok od paradajza - 100 ml
  • pire od paradajza - 30 g
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo šargarepu, luk i beli luk u šerpici sa malo maslinovog ulja. Nakon toga dodajemo mleveno meso i pržimo nekoliko minuta.

Karamelizujemo sa pireom od paradajza. Dinstamo sa bujonom od povrća i kuvamo dok ne ispari. Začinjavamo solju i crnim biberom.

Zagrevamo drugih 700 ml bujona od povrća U masnoći propržimo veoma sitno naseckan srpski luk. U njega dodajemo rižoto. Zalivamo belim vinom i dinstamo dok alkohol ne ispari.

U etapama dodajemo bujon. Začinjavamo solju po ukusu. Kada je pirinač skoro gotov, dodajemo hladni kravlji maslac i parmezan. Mešamo dok se ne istope.

Skuvani rižoto prebacujemo u tepsiju da se brže ohladi.

U gotovo mleveno meso dodajemo zamrznuti grašak. U tiganju propržimo celer, naseckan na kockice, sa lukom i belim lukom. Ponovo karamelizujemo sa paradajz pireom.

Zatim zalivamo sokom od paradajza i kuvamo 15 minuta. Paradajz naseckamo na kockice i dodajemo ga u sos. Začinjavamo solju, crnim biberom i svežim peršunom.

Uzimamo ohlađeni pirinač i spljeskamo ga u ruci. U sredinu stavljamo mleveno meso i zatvaramo. Pravimo kuglice Arančini koje pohujemo u brašnu, jajima i prezlama.

Pržimo kuglice u ulju dok se ne dobije zlatkasta boja.

Poslužujemo pirinčane kuglice Arančini sa Sicilije sa paradajz sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: