Način pripreme
U deo svežeg mleka razmutite kvasac i 1 kašiku šećera, zatim dodajte 1 kašiku brašna i promešajte, pa ostavite 10 minuta da naraste.
Razbijte jaja i odvojite jedno žumance, pa umutite jaja viljuškom, a zatim im dodajte šećer, vanilin šećer, preostalo toplo mleko, narendanu koru limuna, kiselo mleko i meku mast.
U posebnu činiju prosejte brašno, dodajte so i promešajte, sipajte tečnu smesu i zamesite meko testo.
Stavite činiju u posudu sa toplom vodom, dok testo ne počne da raste. Nemojte ga sklanjati, podelite testo na lopte od po 100 g. Svaku loptu razvijte oklagijom u koru, tako da svaka kora bude eliptičnog oblika.
Gde je šira strana, tu rasporedite 1 kašiku slatka od šljiva, uvijte u rolat, ali nemojte savijati krajeve kifle (kao francuski hleb). Poređajte kifle u tepsiju sa papirom za pečenje i neka razmak među kiflicama bude 1 prst, pa ostavite sa strane da narastu.
Premažite ih umućenim žumancetom koje ste odvojili i koje ste pomešali sa 1 kašikom svežeg mleka, pa kifle posipajte šećerom i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno - braon boju. Aromatične, ukusne i velike kifle za velike i male.