Način pripreme
Maslac treba da bdue mek, a jaja da su bila na sobnoj temperaturi. Umutite maslac sa šećerom, tako da dobijete penasti krem. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite nakon svakog jajeta. Nakon jaja, dodajte arome - vanilu, esekciju citrusa, biter i koru limuna.
Dodajte slatko i promešajte. Dodajte pomešane i prosejane suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, cimet, začine i prstohvat soli. Pomešajte sa otopljenom čokoladom, koja ne treba da bude mnogo vruća. Kada smesa postane homogena, isipajte je u odgovarajuću nauljanu tepsiju ili obloženu papirom za pečenje.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Proverite čačkalicom za zube da li je gotov. Kolač ima jak ukus i unutrašnjost mu je malo vlažna.
Posipajte ga sa prosejanim kakaom i poslužite ga kada se u potpunosti ohladi.
Komentari