Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Predjelo sa prženim patlidžanom u mlečnom sosu

Predjelo sa prženim patlidžanom u mlečnom sosu

ZoriZori
Guru
8932865k
Predjelo sa prženim patlidžanom u mlečnom sosu
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Razlog № 1 da probate naše ukusno predjelo sa prženim patlidžanom - neverovatno je"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • maslinovo ulje - za prženje, ili ulje
  • kukuruzno brašno - 7 - 8 kašika, za valjanje
  • kurkuma - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 400 g
  • kisela pavlaka - 1 šoljica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • mirođija - nekoliko prstohvata sveže ili sušene
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ogulite i isecite na kolutove. Ako su mekši, možete ih samo oprati, a da ih ne gulite.

Posipajte so preko i ostavite da se ocede za 20 minuta.

Nakon toga rukama istisnite gorak sok i kolutove patlidžana uvaljajte u kurkumu pomešanu sa kukuruznim brašnom.

Pržite u tiganj u sa dobro zagrejanim uljem (maslinovo ili suncokretovo - po želji), dok ne dobije zlatnu boju. Ostavite sa strane da se ohladi.

U činiji pomešajte kiselo mleko, kiselu pavlaku, malo soli, isitnjeni beli luk i mirođiju.

Dobro promešajte i smesom prelijte prženi patlidžan.

Posudu prekrijte i stavite u frižider na nekoliko sati.

Servirrajte kao predjelo.

Možete garnirati sa listovima svežeg belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: