Način pripreme
Pileći bataci se očiste, koža se sklanja i postaju dve velike šnicle.
Luk se oljušti i iseče na veoma sitno.
U tiganj sa nelepljivim dnom se stavlja ulje i nakon što se zagreje, stavljaju se dve šnicle i luk.
Šnicle treba da se ispeku dok ne budu potpuno gotove, a dobro je da se okrenu dva-tri puta.
Nakon što su gotove, sklanjate ih sa tiganja da se ohlade, da možete da ih isečete na parčiće.
U dubok tiganj ili šerpu sa nelepljivim dnom prebacujete dobro spremljen luk sa masnoćom koju su pustile šnicle.
Sečete mocarelu kako vam je zgodno - nije bitno kako će biti isečena, ona će se istopiti.
Pomoću žice mutite jaja i u tankom mlazu dodajete u njih sveže mleko.
Dodajete mleko sa jajima i mocarelu u luk, uključujete ringlu, ne treba da bude jaka, već umerena, jer ako počne jako da vri, jaja mogu da se preseku. Nakon što počne blago da se krčka i mocarela da se topi, dodajte i pileći žilijen.
Ostavite na ringli 5-7 minuta, začinite solju, biberom i bosiljkom.
Ovo dinstano pile je veoma ukusno i treba da ga servirate dok je još toplo jer kad se ohladi moguće je da se zgusne sos.
Pileći žilijen u mlečnom sosom sa mocarelom su gotovi.