Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelom

Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelom

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Pileći žilijen u mlečnom sosu sa mocarelom
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Uvek ima nešto novo da se doda receptu za pileći žilijen, tako da možete da obogatite klasiku"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada, celi
  • sveže mleko - 250 - 300 ml
  • mocarela - 200 - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 kašike
  • bosiljak - 3 kašike, suvi
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se očiste, koža se sklanja i postaju dve velike šnicle.

Luk se oljušti i iseče na veoma sitno.

U tiganj sa nelepljivim dnom se stavlja ulje i nakon što se zagreje, stavljaju se dve šnicle i luk.

Šnicle treba da se ispeku dok ne budu potpuno gotove, a dobro je da se okrenu dva-tri puta.

Nakon što su gotove, sklanjate ih sa tiganja da se ohlade, da možete da ih isečete na parčiće.

U dubok tiganj ili šerpu sa nelepljivim dnom prebacujete dobro spremljen luk sa masnoćom koju su pustile šnicle.

Sečete mocarelu kako vam je zgodno - nije bitno kako će biti isečena, ona će se istopiti.

Pomoću žice mutite jaja i u tankom mlazu dodajete u njih sveže mleko.

Dodajete mleko sa jajima i mocarelu u luk, uključujete ringlu, ne treba da bude jaka, već umerena, jer ako počne jako da vri, jaja mogu da se preseku. Nakon što počne blago da se krčka i mocarela da se topi, dodajte i pileći žilijen.

Ostavite na ringli 5-7 minuta, začinite solju, biberom i bosiljkom.

Ovo dinstano pile je veoma ukusno i treba da ga servirate dok je još toplo jer kad se ohladi moguće je da se zgusne sos.

Pileći žilijen u mlečnom sosom sa mocarelom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: