Bela torta Oreo

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167943
Bela torta Oreo
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 4
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Torta za najposebnije trenutke"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 180 g
  • ulje - 180 ml
  • sveže mleko - 160 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • so - 1 prstohvat
  • kakao - 30 g
  • oreo keks - 12 komada
  • sirup za korice
  • šećer - 50 g
  • voda - 50 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • krem od maslaca
  • maslac - 350 g
  • šećer u prahu - 350 g
  • krem - od keksa
  • slatka pavlaka - 200 ml, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo, odvojite krem iz Oreo keks i sačvajte ga.

Keks isitnite na srednje komadiće.

Umutite jaja mikserom i nakon 5 minuta dodajte šećer. Sledi ulje i mleko, pa mutite još 2 minuta. Dodajte vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo - u nekoliko navrata.

Ovu smesu rasporedite u 3 činije - ranije.

U jednu - belu, isipajte 1/3 od izmrvljenog keksa i dobro promešajte.

Pecite belu koru u plehu za tortu - 20 cm, oko 20-25 minuta na 170 stepeni.

Druge dve činijice pomešajte i isipajte preostali izmrvljen keks i kakao, koji ste razmutili u malo vode.

Podelite smesu na pola i pecite dve kore. Ostavite ispečene kore da se ohlade.

Napravite krem, tako da maslac dobro mutite oko 7-8 minuta. Dodajte šećer u prahu, pa mutite dok ne dobijete lep svetao krem. Na kraju dodajte i krem od keksa.

Tortu pravite tako što prvo ređate jednu od braon kora. Zatim je natapate skuvanim sirupom, filujete kremom, pa zatim stavljate belu koru.

I nju natapate sirupom, pa mažete krem, zatim sledi braon kora i tanko premažite celu tortu kremom.

Stavite tortu u frižider na 30 minuta.

Nakon toga je ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekoracijom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: