Način pripreme
Prvo, odvojite krem iz Oreo keks i sačvajte ga.
Keks isitnite na srednje komadiće.
Umutite jaja mikserom i nakon 5 minuta dodajte šećer. Sledi ulje i mleko, pa mutite još 2 minuta. Dodajte vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo - u nekoliko navrata.
Ovu smesu rasporedite u 3 činije - ranije.
U jednu - belu, isipajte 1/3 od izmrvljenog keksa i dobro promešajte.
Pecite belu koru u plehu za tortu - 20 cm, oko 20-25 minuta na 170 stepeni.
Druge dve činijice pomešajte i isipajte preostali izmrvljen keks i kakao, koji ste razmutili u malo vode.
Podelite smesu na pola i pecite dve kore. Ostavite ispečene kore da se ohlade.
Napravite krem, tako da maslac dobro mutite oko 7-8 minuta. Dodajte šećer u prahu, pa mutite dok ne dobijete lep svetao krem. Na kraju dodajte i krem od keksa.
Tortu pravite tako što prvo ređate jednu od braon kora. Zatim je natapate skuvanim sirupom, filujete kremom, pa zatim stavljate belu koru.
I nju natapate sirupom, pa mažete krem, zatim sledi braon kora i tanko premažite celu tortu kremom.
Stavite tortu u frižider na 30 minuta.
Nakon toga je ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekoracijom po želji.