Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Improvizovana bela torta Garaš

Improvizovana bela torta Garaš

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638722k154
Improvizovana bela torta Garaš
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
27/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sa uživanjem eksperimentišemo u kuhinji i rezultat je neverovatan - improvizovana bela torta Garaš"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • belanca - 8 komada, M veličine /ili 7 komada L veličine/
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • orasi - 350 g, mleveni
  • Za krem
  • kravlji maslac - 300 g
  • bela čokolada - 200 g, izrendana
  • žumanca - 8 komada
  • šećer - 100 g
  • voda - 100 ml
  • vanila - 1 komad
  • maline - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca za tortu Garaš se lagano mute. U njih se postepeno dodaje šećer, nastavljajući sa mućenjem dok se smesa blago ne zgusti. Dodaju se i orasi.

Ponovo se muti. Dobijena smesa se deli na 3 dela. Svaki se peče u kalupu za torte, obloženom papirom za pečenje na 170 stepeni ne duže od 15 minuta.

Za krem:

Šećer se prokuva sa vodom i dodaje se čokolada uz neprestano mešanje, dodaje se i vanila. Dok je još topla, u smesu se dodaju i žumanca uz neprestano mešanje.

Maslac se umuti. U njega se postepeno dodaje ohlađena čokoladna smesa i meša se dok se u potpunosti ne homogenizuje.

Dobijenim kremom se premazuju kore i slepljuju se. Improvizovana bela torta Garaš se premazuje odozgo i sa strane istim kremom i ukrašava se malinama ili drugim po želji.

Ispekla sam smesu za kore u velikoj tepsiji u rerni, koristila sam 7 jaja L veličine. Dobija se blago gusta smesa za kore, ravnomerno sam je rasporedila koliko sam uspela špatulom.

Stavila sam 30 g (2 supene kašike brašna) skroba u smesu za kore. Može da se preskoči, ali ja sam se osigurala.

Napomena: Ja sam stavila više krema između kora za tortu. Sledeći put možete da ispečete jednu koru više i da stavite manje krema između njih. Ova vrsta čokoladne torte postaje vrhunska.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: