Način pripreme
Belanca za tortu Garaš se lagano mute. U njih se postepeno dodaje šećer, nastavljajući sa mućenjem dok se smesa blago ne zgusti. Dodaju se i orasi.
Ponovo se muti. Dobijena smesa se deli na 3 dela. Svaki se peče u kalupu za torte, obloženom papirom za pečenje na 170 stepeni ne duže od 15 minuta.
Za krem:
Šećer se prokuva sa vodom i dodaje se čokolada uz neprestano mešanje, dodaje se i vanila. Dok je još topla, u smesu se dodaju i žumanca uz neprestano mešanje.
Maslac se umuti. U njega se postepeno dodaje ohlađena čokoladna smesa i meša se dok se u potpunosti ne homogenizuje.
Dobijenim kremom se premazuju kore i slepljuju se. Improvizovana bela torta Garaš se premazuje odozgo i sa strane istim kremom i ukrašava se malinama ili drugim po želji.
Ispekla sam smesu za kore u velikoj tepsiji u rerni, koristila sam 7 jaja L veličine. Dobija se blago gusta smesa za kore, ravnomerno sam je rasporedila koliko sam uspela špatulom.
Stavila sam 30 g (2 supene kašike brašna) skroba u smesu za kore. Može da se preskoči, ali ja sam se osigurala.
Napomena: Ja sam stavila više krema između kora za tortu. Sledeći put možete da ispečete jednu koru više i da stavite manje krema između njih. Ova vrsta čokoladne torte postaje vrhunska.