Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Bela torta sa tečnom čokoladom i Oreo keksom

Bela torta sa tečnom čokoladom i Oreo keksom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Bela torta sa tečnom čokoladom i Oreo keksom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
08/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Kada torte govore jače od reči ono što osećamo"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • topla voda - 3 supene kašike
  • brašno - 130 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • vanila - 1 komad (0.2 g)
  • za krem
  • pavlaka - 300 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • voće - 200 g, jagode, maline, kupine
  • keks - 6 komada
  • tečna čokolada - 200 g
  • šećerni sirup - 300 ml
  • ukras
  • pavlaka - 100 ml
  • bela glazura - 100 g
  • glazura od jagoda - 100 g
  • fondan
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom u vazdušasti krem. Dodajte vodu, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilu.

Sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku izmešanu sa šećerom u prahu.

Isecite koru na 5 traka. Pripremite odgovarajući kalup (moj je bio u obliku srca prečnika otprilike 20 cm).

Uzmite jednu traku kore i blago je prelijte. Pažljivo namažite tečnom čokoladom.

Pokrijte jednim delom krema. Pospite voćem i uvijte u rolat. Stavite ga u sredinu kalupa.

Uzmite drugu traku, prelijte i namažite čokoladom. Ponovo stavite krem i pospite izmrvljenim Oreo keksom.

Pažljivo uzmite traku i uvijte oko rolata u sredinu. Na isti način uradite i ostale trake kore, naizmenično ređajući voće sa keksićima. Ostavite tortu barem na sat vremena u frižider. Oslobodite od kalupa i okrenite je na poslužavnik.

Celu tortu premažite umućenom pavlakom. Zalijte jednim delom bele glazure, a drugu glazurom od jagode.

Prstom pažljivo razmažite tamo gde se sakupljaju dve glazure.

Napravi cvet i tableticu od fondana i ukrasite čokoladnu tortu.

Bela torta sa tečnom čokoladom i Oreom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: