Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u vazdušasti krem. Dodajte vodu, ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilu.
Sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite koru na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Umutite pavlaku. U nju dodajte kiselu pavlaku izmešanu sa šećerom u prahu.
Isecite koru na 5 traka. Pripremite odgovarajući kalup (moj je bio u obliku srca prečnika otprilike 20 cm).
Uzmite jednu traku kore i blago je prelijte. Pažljivo namažite tečnom čokoladom.
Pokrijte jednim delom krema. Pospite voćem i uvijte u rolat. Stavite ga u sredinu kalupa.
Uzmite drugu traku, prelijte i namažite čokoladom. Ponovo stavite krem i pospite izmrvljenim Oreo keksom.
Pažljivo uzmite traku i uvijte oko rolata u sredinu. Na isti način uradite i ostale trake kore, naizmenično ređajući voće sa keksićima. Ostavite tortu barem na sat vremena u frižider. Oslobodite od kalupa i okrenite je na poslužavnik.
Celu tortu premažite umućenom pavlakom. Zalijte jednim delom bele glazure, a drugu glazurom od jagode.
Prstom pažljivo razmažite tamo gde se sakupljaju dve glazure.
Napravi cvet i tableticu od fondana i ukrasite čokoladnu tortu.
Bela torta sa tečnom čokoladom i Oreom je gotova.