Način pripreme
Pomešajte mleveno meso sa pirinčem. Dobro propržite, dok se meso ne razdvoji na zrna. Kupus treba da bude naš.
Odvojite listove kupusa, isecite debelu dršku sa svakog lista, ali nemojte da napravite rupu. Ako su listovi preveliki, onda ih podelite na pola. Stavite nadev i uvijte, a krajeve uvucite ka unutra.
Na dno šerpe stavite listove kupusa. Preko njih poređajte zavijene sarme. Preko stavite tanjir, kako bi ih pritisnu, o i sipajte vodu. Kuvajte na tihoj vatri. S vremena na vreme dolivajte vodu, pošto će vam trebati čorbica za sos.
Kada su sarme skuvane, procedite čorbicu. U činiji pomešajte jaja, kiselo mleko i brašno, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Čorba treba da bude oko 1.5 l, pa sipajte 50 ml ulja i ispajte smesu od jaja i mleka. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, ali ne sme da proključa.