Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjska šnicla od vrata sa pečurkama u vatrostalnoj činiji

Svinjska šnicla od vrata sa pečurkama u vatrostalnoj činiji

Potrebitel#183012Potrebitel#183012
Početnik
17245
Svinjska šnicla od vrata sa pečurkama u vatrostalnoj činiji3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
270 min.
Ukupno
300 min.
Porcije
6
"Za svakog muškarca je jedna ovakva šnicla sa sosom istovetna izjavi ljubavi"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1 kg, od vrata
  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • so
  • garam masala
  • vorčester sos
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle začinite, tako što ih posipate svim začinima, dodate sos i malo ulja. Neka tako odstoje 2 sata.

Propržite ih u masti, dok se ne isprže dobro sa svih strana.

Na dno vatrostalne posude stavite pola količine iseckanog luka i pečurki, a zatim poređajte šnicle, pa drugu polovinu povrća i prelijte preostalom masnoćom, koja je ostala od prženja šnicli.

Sipajte 1 šoljicu vode i pecite na 200 stepeni oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: