Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Posne sarme u vatrostalnoj činiji iz rerne

Posne sarme u vatrostalnoj činiji iz rerne

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Posne sarme u vatrostalnoj činiji iz rerne
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"U pomoć majstorima-kuvarima pritiče vatrostalna činija i sve dolazi na svoje mesto - probajte ove krhke posne sarmice"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • pirinač - 200 g
  • luk - 2 velike gavice
  • šargarepa - 1 komad
  • vegeta - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so
  • nana
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba da pripremamo listove kupusa. Skidamo debele žile i koren.

Luk iseckamo i dinstamo u ulju. Dodajemo rendanu šargarepu, vegetu i malo soli.

Operemo pirinač i dodajemo ga u mekani luk. Propržimo na kratko i vreme je da dodamo ostale sastojke i vodu. Mešamo neprestano dok ne upije vodu. Prinač treba da bude skoro gotov.

Savijamo sarme i poređamo ih u vatrostalnu činiju. Kad budemo gotovi, sipamo toplu vodu do nivoa sarmi i pečemo oko jedan sat.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: