Medeni kolač od bundeve

Medeni kolač od bundeve
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Nije mit da se ovaj medeni kolač od budneve bukvalno topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 700 g, violina
  • suve smokve - 3 komada
  • smeđi šećer - 3 supene kašike ili beli
  • suvi grožđe - 1 šaka, zlatno
  • lešnici - 10 - 12 komada, isečeni
  • cimet - 1 kašičica
  • kokosovo brašno - 3 supene kašike, ili od pirinča ili drugo
  • ulje - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada, domaća
  • med - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštite i krupnije izrendajte.

U posudi viljuškom umutite jaja, šećer, ulje, cimet i sveže mleko. Dodajte lešnike, isečene na komade, suve smokve i šaku zlatnog suvog grožđa.

Na kraju dodajte brašno, vanilu i prašak za pecivo, sve sastojke dobro promešajte. U namazan pleh sipajte izrendanu bundevu i prelijte smesom od jaja

Odozgo lagano pritisnite viljuškom i poravnajte. Pecite u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proverite čačkalicom za zube.

Izvadite desert da se ohladi, isecite ga na komade i servirajte posut kašikom meda.

Jedinstvenog ukusa i veoma koristan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: