Način pripreme
Luk i paprike očistite i sitno iseckajte.
Pileće meso isecite na komade, a ako koristite batake, podelite ih na gornji i donji deo.
Stavite brašno u činiju i uvaljajte svako parče.
Zagrejte maslinovo ulje u širokoj i dubokoj šerpi i stavite meso unutra da se prži, dok ne dobije zlatnu boju.
Sklonite mesi, stavite ga u činiju sa ubrusom, da se masnoća ocedu i stavite u šerpu luk, papriku i rendanu šargarepu.
Neka se prži dok ne dobije zlatkastu boju, pa dodajte paradajz pire, promešajte i sipajte paradajz. Prodinstajte 5 minuta, pa dodajte bujon, vratite pileće meso, dodajte lovorov list i začine po želji.
Poklopite šerpu sa janijom i neka se sve krčka oko 20 minuta na umerenoj temperaturi dok pola tečnosti ne ispari.
Na kraju dodajte sitno iseckan peršun i isitnjen beli luk.