Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske vratne šnicle na roštilju

Svinjske vratne šnicle na roštilju

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24767881
Svinjske vratne šnicle na roštilju
Fotografije: Gergana Georgieva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ukusne šnicle se po mirisu poznaju A ove su bukvalno odlične"

Potrebni sastojci

  • svinjske vratne šnicle - 4 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • crno vino - 50 ml
  • sok od pomorandže - 50 ml, sveže isceđen
  • vegeta - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite šnicle ostavite ih da se ocede od vode.

U posudi pripremite marinadu, pomešajte maslinovo ulje, crveno vino, sveže isceđen sok od pomorandže, vegetu i biber.

Natopite šnicle u dobijenu marinadu i ostavite ih da odstoje oko dva sata u njoj.

Namažite roštilj mašću i ugrejte ga.

Odozgo poređajte šnicle i pecite oko 15 minuta, nakon toga ih okrenite i pecite sa druge strane još oko 10 minuta ili po vašem ukusu.

Servirajte tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: