Mlečne pogačice sa kiselim mlekom i pavlakom

16/01/2018
"Obećavamo vam, da koliko god pripremite ovih pogačica, poješće se, a i mi možemo doći da pomognemo "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 417
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • sveži kvasac - 20 g
  • jaja - 1 komad + jedno belance
  • žumance - 1 komad, ostavljamo za premazivanje
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • topla voda - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvaramo kvasac u toploj vodi. U njega dodajemo šećer i 2-3 supene kašike brašna.

Sve to promešamo i ostavljamo da kvasac može da se aktivira. Nakon toga zamesimo testo, stavljamo sve sastojke i dodajemo postepeno brašno, dok ne dobijemo glatko testo.

Ostavljamo sa strane da može da nadođe.

Nakon toga ga premesimo i počinjemo da oblikujemo pogačice.

Same pogačice ne pravimo da budu mnogo velike. Od testa treba da se dobije oko 10 komada.

U plehu, obložen papirom za pečenje, ih ređamo na rastojanju jednu od druge.

Ostavljamo da nadođu ponovo, pokrijemo ih brašnom posutom krpom.

Namažemo žumancem + 1 kašičicu ulja.

Stavljamo u rernu i pečemo na 180 stepeni oko 35-40 minuta.

Ako vam je rerna jača odozgo, možete staviti aluminijumsku foliju, da ne bi izgorele.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar