Način pripreme
Prvo rastvaramo kvasac u toploj vodi. U njega dodajemo šećer i 2-3 supene kašike brašna.
Sve to promešamo i ostavljamo da kvasac može da se aktivira. Nakon toga zamesimo testo, stavljamo sve sastojke i dodajemo postepeno brašno, dok ne dobijemo glatko testo.
Ostavljamo sa strane da može da nadođe.
Nakon toga ga premesimo i počinjemo da oblikujemo pogačice.
Same pogačice ne pravimo da budu mnogo velike. Od testa treba da se dobije oko 10 komada.
U plehu, obložen papirom za pečenje, ih ređamo na rastojanju jednu od druge.
Ostavljamo da nadođu ponovo, pokrijemo ih brašnom posutom krpom.
Namažemo žumancem + 1 kašičicu ulja.
Stavljamo u rernu i pečemo na 180 stepeni oko 35-40 minuta.
Ako vam je rerna jača odozgo, možete staviti aluminijumsku foliju, da ne bi izgorele.