Rolat Pavlova sa pavlakom i kiselim mlekom

Rolat Pavlova sa pavlakom i kiselim mlekom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
"Voćni rolat Pavlova sa pavlakom i kiselim mlekom - odlična ideja da izbegnete klasični oblik torte i kolača za vašu specijalnu priliku"

Potrebni sastojci

  • za rolat
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 200 g
  • sok od limuna - 2 supene kašike ili belo sirće
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • kora od limuna
  • za krem
  • pavlaka - 250 ml, za deserte
  • kiselo mleko - 250 ml od limuna ili drugo gusto kiselo mleko
  • kora od limuna
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • kivi - 2 komada ili drugo voće po izboru
  • borivnice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj drugačiji recept Pavlove u velikoj posudi umutite belanca na sneg.

Nakon toga dodajte šećer iz nekoliko puta i nastavite da mutite.

Nakon toga dodajte sok od limuna i skrob i mešajte pažljivo.

Kad smesa postane lepa i gusta, prebacite je u pleh za pečenje, obložen papirom za pečenje.

Nakon toga poravnajte površinu i pecite umućena belanca na 180 stepeni 15-20 minuta.

Nakon što bude gotovo, uvijte papirom za pečenje, to će vam pomoći da bolje oblikujete slatki rolat. Ostavite sa strane.

Isecite voće, ja sam odabrala kivi, vi možete koristiti jagode, maline, borovnice ili drugo voće koje volite. U međuvremenu pripremite krem, počnite da mutite pavlaku.

Nakon toga dodajte kiselo mleko, sok od limuna i rendanu koru od limuna. Dodajte isečeno voće u pavlaku.

Pažljivo promešajte. Kad se rolat ohladi potpuno odvijte ga.

Napunite pripremljenim kremom, ostavite 1 cm po ivicama.

Uvijte ponovo u rolat i ostavite da stoji 1-2 sata u frižideru. Ukrasite vaš voćni rolat Pavlova i servirajte.

Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: