Šnicle od svinjskog vrata sa pečurkama iz rerne

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
16/01/2018
"Nema ništa lepše od dobrih sočnih šnicli uz čašu pitkog vina"
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 093
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 - 5 komada, šnicle od vrata
  • šampinjoni - 400 g
  • limun - sok od 1 limuna
  • belo vino - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje - 60 ml
  • so
  • biber
  • krompir pire - 2 kašike, suvo, za sos
* merne jedinice

Način pripreme

Blago izlupajte šnicle. Iscedite sok od limuna po njima, posolite ih i pobiberite. Možete da sipate i malo belog vina.

Pokrijte ih i neka se mariniraju 2 sata. Nakon toga šnicle prebacite u tepsiju, pa preko mesa rasporedite očišćene šampinjone, prelijte vodom i vinom, pa ponovo dodajte malo soli i bibera.

Tepsiju pokrijte folijom i stavite je u rernu da se sve dinsta oko 2 sata na umerenoj temperaturi. Sos od gotovih šnicli se možete zgusnuti sa skorbom od krompira i poslužiti sa mesom i šampinjonima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar