Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjskog vrata sa pečurkama iz rerne

Šnicle od svinjskog vrata sa pečurkama iz rerne

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Šnicle od svinjskog vrata sa pečurkama iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Nema ništa lepše od dobrih sočnih šnicli uz čašu pitkog vina"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 - 5 komada, šnicle od vrata
  • šampinjoni - 400 g
  • limun - sok od 1 limuna
  • belo vino - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje - 60 ml
  • so
  • biber
  • krompir pire - 2 kašike, suvo, za sos
* merne jedinice

Način pripreme

Blago izlupajte šnicle. Iscedite sok od limuna po njima, posolite ih i pobiberite. Možete da sipate i malo belog vina.

Pokrijte ih i neka se mariniraju 2 sata. Nakon toga šnicle prebacite u tepsiju, pa preko mesa rasporedite očišćene šampinjone, prelijte vodom i vinom, pa ponovo dodajte malo soli i bibera.

Tepsiju pokrijte folijom i stavite je u rernu da se sve dinsta oko 2 sata na umerenoj temperaturi. Sos od gotovih šnicli se možete zgusnuti sa skorbom od krompira i poslužiti sa mesom i šampinjonima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: