Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa maskarpone sirom, čokoladom i svežim mlekom

Keks torta sa maskarpone sirom, čokoladom i svežim mlekom

PlamenPlamen
Početnik
112
Keks torta sa maskarpone sirom, čokoladom i svežim mlekom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
"Penasti krem, lagani keks i čokolada Raskošno kulinarsko zadovoljstvo za ljubitelje laganih i ukusnih deserata je ova Keks torta sa maskarpone sirom i čokoladom!"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • keks - 1 i po pakovanje, običan
  • keks - 1 pakovanje, sa kakaom
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • čokolada - 200 g, tečna
  • sveže mleko - 200 g, za keks
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite maskarpone sa pavlakom, šećerom i vanilin šećerom. Otopite tečnu čokoladu na pari. U blederu sameljite keks sa kakaom, tako da dobijete mrve.

U pleh počnite da ređate jedan red običnog keksa, gde svaki keks nakratko umočite u sveže mleko, a preko rasporedite 1/3 krema od maskarpone sira, pa preko krema posipajte keks sa kakaom u prahu i prelijte sa 3 kašike otopljene čokolade.

Drugi red keks torte ređajte na isti način, a treći put stavite maskarpone krem, braon keks i pre nego što stavite tečnu čokoladu, posipajte listićima badema za ukras.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: