Keks torta sa maskarpone kremom

27/04/2019
"Ako ćete nas zvati u goste, želimo da nas poslužite sa jednim parčetom torte od keksa sa maskarpone kremom i limetom "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano260
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte sveže mleko u posudu na vatri i ostavite da provri. Dodajte šećer i ostavite da se rastopi, promešajte.

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa nekoliko kapljica svežeg mleka. Dodajte supenu kašiku brašna i ponovo promešajte. Sipajte žumanca u toplo mleko lagano i mešajte energično, dok se krem od jaja ne se zgusne.

Skinite sa vatre, dodajte maslac na kockice i esenciju vanile. Promešajte da se maslac rastopi i prespitre krem od jaja u ravnu posudu. Pokrijte providnom folijom da se ne stvori korica i ostavite da se ohladi na kratko.

Nakon toga dodajte prstohvat soli u belanca i promešajte na mekan krem uz pomoć miksera. U posebnu posudu sipajte sir maskarpone i dodajte 3-4 supene kašike. Umutite malo sir sa šećerom i izrendajte koru od pola limete.

Dodajte umućena belanca po malo u sir, promešajte pažljivo spatulom da se sačuva vazdušastost. Nakon toga dodajte u smesu od jaja i maslaca i mešajte dok ne dobije homogenu smesu.

Počnite da ređate tortu, prvo stavite red keksa na dno pleha. Pokrijte dobro slojem krema i ponovo poređajte keks. Smenjujte dok se ne potroše sastojci. Završite keks tortu slojem krema i pospite sveže izrendanom korom od limete.

Stavite keks tortu sa maskarpone kremom u frižider na bar nekoliko sati pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar