bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita od Bundeve»Bundevara sa mlečnim prelivom

Bundevara sa mlečnim prelivom

Bundevara sa mlečnim prelivom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
17/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
"Sočna, još sočnija, najsočnija bundevara koju smo probali"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dno pleha, prečnika 30 cm, namažite sa malo maslaca, stavite jednu koru, njom pokrijte dno i ivice, ostavite ivice da vire. Na nekoliko mesta stavite male, tanke komade masalca, odozgo stavite drugu koru na isti način, pospite sa malo bundeve, šećerom, cimetom i orasima.

Pokrijte drugom korom, stavite ponovo malo maslaca, preko nje stavite drugu i uradite na isti način - pospite bundevom, šećerom, cimetom i orasima. Na ovaj način napravite 5-6 redova, jedan red je od dve kora - jedna sa maslacem i poklopljena drugom na koju stavite nadev.

Odozgo završite tako sto savijete ka unuta i pokrijete, stavite ponovo na nekoliko mesta komadiće maslaca.

U posudi umutite jaja sa vanilom i mlekom. Pitu isecite na komade, odozgom prelijte smesom, u početku koristite kašiku i sipajte svuda, a preostalo sipajte tako da uđe u proreze.

Stavite pitu u rernu, uključite na 160 stepeni i pecite oko jedan sat, dok pita ne porumeni. Izvadite je i ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: