Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Pečeno povrće»Salata od pečenog povrća sa mlečnim prelivom

Salata od pečenog povrća sa mlečnim prelivom

ZoriZori
Guru
8932865k
Salata od pečenog povrća sa mlečnim prelivom
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Raskošno predjelo od povrća, koje je sjajan povod da već sada kažete PRIJATNO"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • šargarepa - 3 komada, krupnija
  • luk - 3 glavice
  • paprika - 2 komada, zelena
  • ljute paprike - 2 komada (po želji)
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • majonez - 50 g
  • tečna pavlaka - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleven
  • sok od limuna - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • beli luk - 1 sitno iseckan čen za posipanje
  • paršun - pola vezice sitno iseckane za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane tikvice i šargarepe isecite na kriške po dužini. Očišćen crni luk isecite na šajbne. Paprike očistite od semenki i isecite na trake.

Za marinadu: Pomešajte u posudi maslinovo ulje, sok od limuna, biber, soja sos i 1 sitno iseckan čen belog luka. Potopite svaku krišku od tikvica, šargarepe, paprika i kolutove luka u smesu. Zagrejte roštilj i stavite povrće da se ispeče sa svake strane. Pri okretanju mažite ih marinadom pomoću četke.

Od majoneza, tečne pavlake, bibera, izgnječene dva čena belog luka i soli po ukusu, napravite preliv. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Servirajte ispečeno povrće u odgovarajućem tanjiru, pospite ga belim lukom, peršunom i sipajte mlečni preliv u manje posudice i servirajte. Po želji možete da pospete s ostatkom marinade.

Salata je ukusna kada je servirana kako topla, tako i hladna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: