Način pripreme
Dno pleha, prečnika 30 cm, namažite sa malo maslaca, stavite jednu koru, njom pokrijte dno i ivice, ostavite ivice da vire. Na nekoliko mesta stavite male, tanke komade masalca, odozgo stavite drugu koru na isti način, pospite sa malo bundeve, šećerom, cimetom i orasima.
Pokrijte drugom korom, stavite ponovo malo maslaca, preko nje stavite drugu i uradite na isti način - pospite bundevom, šećerom, cimetom i orasima. Na ovaj način napravite 5-6 redova, jedan red je od dve kora - jedna sa maslacem i poklopljena drugom na koju stavite nadev.
Odozgo završite tako sto savijete ka unuta i pokrijete, stavite ponovo na nekoliko mesta komadiće maslaca.
U posudi umutite jaja sa vanilom i mlekom. Pitu isecite na komade, odozgom prelijte smesom, u početku koristite kašiku i sipajte svuda, a preostalo sipajte tako da uđe u proreze.
Stavite pitu u rernu, uključite na 160 stepeni i pecite oko jedan sat, dok pita ne porumeni. Izvadite je i ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu i servirajte.