Seoska janija sa džigericama

Seoska janija sa džigericama
Fotografije: Sia Ribagina
18/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
"Janija za svaku pohvalu, probajte i uverićete se"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistite i sitno ga iseckajte.

Očistite i i operite pileće džigerice. Ugrejte maslinovo ulje u dubokoj šerpi, stavite džigerice i pržite nekoliko minuta dok ne promene boju, dodajte luk i promešajte.

Kuvajte dok luk ne omekša, sitno isecite paradajz, stavite ga u šerpu, zajedno sa paradajzom iz konzerve. Promešajte i začinite solju i lovorovim listom.

Ostavite janiju da provri, dodajte polovinu bujona i promešajte. U jednu malu teglu stavite alevu papriku i brašno, sipajte preostlai bujon i zatvorite. Promućkajte teglu, tako da se sastojci pomešaju, tako se neće stvoriti grudvice od brašna, dobro promućkaje i sipajte u šerpu.

Ponovo promešajte, dodajte biber i kuvajte 15 minuta, periodično mešaje, zato što će se zgusnuti i može da se desi da zagori po dnu. Pre nego što skinete sa vatre, pospite peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: