Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte maslac i mleko. Prosejte brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilu u posudu. Sipajte tečne sastojke u brašno, dodajte prstohvat soli i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.
Namažite pleh, prečnika 26 cm, maslacem i pospite brašnom. Sipajte smesu za kolač i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 40 minuta, proverite čačakalicom za zube. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi.
Napravite glazuru tako što u šerpu na vatri stavite pavlaku, stavite kakao i mešate žicom dok se potpuno ne rastvori. Ugrejte i pre nego što provri, skinite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i maslac, sačekajte jedan minut i mešajte dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu.
Na površini kolača na nekolik mesta napravite male rupice. Nemojte da budu mnogo duboke, samo koliko da se izvadi unutrašnji pečeni deo.
U dobijene rupice sipajte toplu čokoladnu glazuru. Preostalu rasporedite po celom kolaču. Ostavite da se ohladi i rupice popunite kokosovim brašnom.