Način pripreme
Mikserom se umute jaja sa šećerom, dok se ne istopi. Sipajte ulje, koka kolu i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Dodajte vanilu i prosejte brašno. Promešajte u smesu za kolač.
U mali kalup za kolač, namazani uljem i posut brašnom, sipajte polovinu smese za kolač, pospite mlečnom čokoladom isečenom možem i pokrijte preostalom smesom i ponovo čokoladom.
Pecite čokoladni kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva, meni je bio gotov za oko 40 minuta.
Izvadite kolač na rešetku i pomoću kašičice namažite tečnom čokoladom.
Od toplote čokolada će postati mekana i lako se raznosi.
Pospite narendanim lešnicima i dokoracijom sa parčićima čokolade.
Dobija se veoma jednostavan i ukusan čokoladni kolač sa lešnicima.
Prijatno uz šolju kafe ili čaja!