Specijalitet od mesa

18/01/2018
"Specijalitet od mesa, od svinjskog roalta, prefinjenog ukusa i izgleda, odgovara i sa specijalne prilike, ali i za ručak sa prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano403
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept će vam biti potrebno svinjsko meso - celo parče vrata ili file. Istanjite meso nožem, tako da se otvori i da se dobije veoliko pravougaono parče mesa, debljine pola santimetra.

Očistite povrće i luk sitno isecite, šargarepu izrendajte. Stavite u tiganj malo maslinovog ulja i u njemu propžite luk i šargarepu, dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodajte spanać i dinstajte, poklopite tiganj, nekoliko minuta dok ne omekša. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom. Skinite tiganj sa vatre i ostavite nadeva da se malo ohladi.

Stavite parče mesa u pleh, preko njega sipajte pripremljen nadev i ostavite razmak oko ivica. Uvijte meso u čvrst rolat i vežite koncem ili učvrstite čačkalicom za zube.

Meso namažite sa malo maslinovog ulja i namažite ga medom i začinima, biber, so i dimljenu alevu papriku. Oko mesa isecite na krupnije komade krompir kao prilog.

Sipajte vino i bujon i pokrijte folijom. Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni jedan sat. Skinite foliju i pecite još 20-ak minuta dok meso i krompir ne dobiju lepu boju.

Izvadite pleh, ostavite meso da se ohladi sa malo i isecite na komade. Servirajte sa krompirom, peršunom i čeri paradajzom za raskoš.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar