Način pripreme
Luk i ljute paprike paprike se očiste i iseckaju veoma sitno ili se samelju u blenderu sa uljem i peršunom.
Stavite mleveno meso u posudu, dodajte jaja, začine i seckano povrće sa peršunom. Dobro promešajte dok smesa ne bude homogena i dok se ukusi ne ujednače. Ostavite u frižideru od 2 sata do cele noći.
Obilno podmažite kalup za kolač ili puding. Ako imate, koristite pravougaone glatke silikonske kalupe. Smesa se sipa unutra i poravna se. Konzistencija bi trebalo da bude malo ređa od one za pljeskavice ili ćuftice.
Puding od mesa peče se u vodenoj kupci prekriven aluminijumskom folijom, u početku 1 sat na 160 stepeni, a zatim temperatura raste na 175-180 stepeni i pečenje se nastavlja sve dok ne primetite da je meso čvrsto.
Oko pudinga ćete videti tečnost odvojenu od kondenzacije, ona pomaže u kuvanju i u prvoj fazi je potrebna.
Probodite meso metalnim ražnjićem i ako izlazi skoro čist sok, puding je skoro gotov. Preostaje vam da ukloniei foliju ako ima viška tečnosti sa strane oko mesa da je uklonite, i da povećate temperaturu rerne na 190-200 stepeni da dobijete lepu i prijatnu boju.
Ovaj puding od mesa poslužite kao glavno jelo u pratnji odgovarajućeg sosa i salate.
Može se jesti i hladan, ali blago opušten na sobnoj temperaturi, kao pogodno meze uz pivo.
Prijatno!