Način pripreme
Isecite meso na tanke šnicle, nakon toga svaku isecite na tanke ivice. Beli luk i đumbir sitno iseckajte, luk na polumesec, a dve vrste paprike i šargarepu isecite na trakice.
Stavite dubok tiganj ili vok, da se ugreva na visokoj temperaturi. Sipajte 2 supene kašike maslinovog ulja, sačekajte da se lepo ugreje, smanjite temperaturu rerne na srednju i stavite ivice mesa da se prže. Mešajte i periodično okrećite meso, kuvajte nekoliko minuta dok ne bude gotovo. Izvadite meso iz tiganja, stavite ga na tanjir, da upije višak masti.
Stavite ponovo tiganj na vatru, sipajte preostali maslinovo ulje i stavite luk, paprike i šargarepu da se prži, na isti način mešajte i pržite dok ne dobiju zlatnu boju, dodajte beli luk i đumbir i mešajte. Pržite 2-3 minuta i dodajte meso. Sve dobro promešajte.
U posudu sipajte soja sos, med, sirče, skrob i vodu. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i sipajte u tiganj s amesom i povrćem. Ponovo promešajte i isključite ringlu, ostavite nekoliko minuta na toploj ringli. Skinite jelo i pospite ga sitno iseckanim mladim lukom.